O Restoranu Sokače
… O Bože, tako se osećam kod Vas prijatno… Sve očekujem da će doći moja baka i pitati me: “Pile, šta želiš da ti baka spremi da jedeš?”
Već peta generacija porodice Nikolić koja se bavi ugostiteljskim poslom garantuje Vam vrhunsku uslugu bez obzira na vaše potrebe i prilike. Spremamo tradicionalna jela po receptima naših starih, specijalitete sa roštilja, domaća peciva i pite i različite torte i kolače.
Staru srpsku kuhinju iz perioda između dva svetska rata obogatili smo majstorijama francuskih i italijanskih kuvara za potpuni užitak.
Porodično stablo
Tradicija koja se poštuje i nadograđuje sa mnogo ljubavi i umeća očekuje Vas u restoranu Sokače uz uvek predusretljivo i ljubazno osoblje koje će vam rado preporučiti najrazličitije specijalitete prilagođene vašem ukusu i željama.
KAKO JE SVE POČELO
Restoran Sokače
Ima brda i dolova,
i kaldrma i šorova,
ima staza i stazica,
i bogaza i prečica…
Možda nekom nešto znače,
ali ja sam za Sokače
…
…
Restoran sokače
Sokače vri od žamora ljudi i živi kao da ovde postoji celu epohu. Nepretenciozno mesto i skromno zdanje nisu slučajno odabrani. Iza ovog izbora stoji životna filozofija i vekovna ugostiteljska tradicija. Atmosfera srpske varoške mehane koja je tih davnih godina osnovana u Zaječaru pod nazivom “Dva brata”, dugo potom je bila najvažnije mesto društvenog života, matrica na kojoj je izgrađena atmosfera Sokačeta. Osim starinskog ambijenta, u temeljima ove tradicije stoji ideja o ljudskoj jednakosti. Kafana je mesto u kojoj ne postoje klasne, niti bilo koje druge razlike, dobrodošli su svi dobronamerni na gurmanluk, čašicu razgovora…
Po tradiciji srpska kafana je mesto gde se dobro i obilno jede. Za filozofiju obedovanja zaduženi su vlasnici koji su svoj stav saželi u tri pitanja i jedan odgovor.
…Šta je za nas hrana? … Put ka zdravlju? … Nešto, reda radi?
Nipošto!
Za nas je hrana svečanost, uživanje, radost
“2021. biće obeležna dvadesetogodišnjica postojanja rada restorana Sokače.
Pratite naš sajt za više informacija o događanjima koje ćemo organizovati tim povodom.”